Setarea droogbloemen | Gedroogde Vossenstaart in diverse kleuren

Filters
61 ProductenPagina 1 van 3

Setarea droogbloemen oftewel gedroogde Naaldaar. Ook bekend als gedroogde Vossenstaart of Vossenstaartgras. Te koop in veel verschillende kleuren.

Setaria Macrochaeta ontleent zijn naam aan het Latijnse seta, wat 'haar' betekent. Dit verwijst naar de harige aar van de plant. Bovendien vertaalt macrochaeta zich naar 'groot borstelig oppervlak', wat het stompe oppervlak van het oor van het gras beschrijft. Dit verklaart ook de algemene naam van dit gewas: Vossestaartgras. Men kan vrij gemakkelijk een gelijkenis zien tussen een vossenstaart en de Setaria-plant. Onze Setaria macrochaeta wordt in Nederland gekweekt en gedroogd. Door zijn rustieke uitstraling roept dit gewas het gevoel van de bossen en de wildernis op. Toch is de textuur van Setaria erg zacht en voelbaar. Het kan een boeket dat er wat kaal uitziet voller laten lijken en de vorm geeft een zachtheid en delicate toets. Gepresenteerd in een breed scala aan kleuren, kan het gemakkelijk worden gecombineerd met gedroogde tarwe, Lona droogbloemen of Nigella droogbloemen.

Noot van de redactie; in de volksmond (bloemenveiling taal) worden deze droogbloemen ook wel Berenlullen genoemd, we hebben geen idee waarom ;)