Linum droogbloemen | Gedroogde vlassen in verschillende kleuren

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Linum droogbloemen oftewel gedroogde vlassen in verschillende kleuren. Mooie, volle bossen gedroogde linum of vlas. Leuke kleine bolletjes in verschillende kleuren.

Vlas (Linum usitatissimum) is een plant uit de vlasfamilie (Linaceae). Het is een gewas dat al heel lang wordt verbouwd. Er zijn blauwbloemige en witbloemige soorten. Daarnaast zijn er varianten met bruine zaden en varianten met gele zaden. Vlas wordt gezaaid tussen half maart en half april. De goudgele vlasstengels groeien 100 dagen. Tijdens de bloeiperiode in juni verkleurt het vlas prachtig wit, lila of blauw. Helaas kun je maar kort van dit prachtige uitzicht genieten omdat elke bloem maar één dag bloeit. De verwerking van vlas tot een bruikbaar product is een langdurig en moeizaam proces. Om spinbaar vlaslint te maken, moet het gewas nogal wat bewerkingen ondergaan: plukken, afstoten, rotten, breken of beuken, zwingelen en kloppen.

Gelukkig is dat allemaal niet nodig om mooi gedroogd vlas te maken. In onze drogers zorgen wij voor mooie gedroogde vlas en kunnen deze vervolgens verven in vele fantastische kleuren. Maar ook zonder verven is een natuurlijke vlas droogbloemen een mooie blikvanger.