Limonium droogbloemen | Gedroogde Statice in diverse kleuren en soorten

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1

Limonium droogbloemen of gedroogde Statice in diverse kleuren en soorten zoals Diamond, Sinuata, Tatarica en gedroogde Statice Selvatica. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Gedroogde Statice Limonium
Limonium wordt ook wel Sea Lavender of Statice genoemd en deze kruidachtige vaste plant groeit de laatste tijd in populariteit, met grote investeringen in het kweken van nieuwe variëteiten en kleuren. Deze variëteit wordt Limonium sinensis genoemd en is beter bekend als Limonium dan Statice. De kleine bloemen worden geproduceerd op een klein takje en zijn erg populair als droogbloem. Tot voor kort werden ze als behoorlijk ouderwets gezien en nu ontdekt een nieuwe generatie bloemisten ze helemaal opnieuw. Deze natuurlijke paarse droogbloemen zijn 65-75cm lang en combineren heel goed met al onze andere prachtige natuurlijk gedroogde Hollandse bloemen.

Gedroogde Statice Sinuata
Statice sinuata, Limonium sinuatum, Wavyleaf of Sea Lavender staat bekend om zijn gebruik in composities van gedroogde bloemen. De naam is afgeleid van de diepte van de bloei en de richels van de bloesems. Statice is verkrijgbaar in vele schitterende natuurlijke kleuren, droogt goed en onze sortering voldoet aan de hoogste normen. Statice sinuata vormt een mooie combinatie met Acroclinium, maar kan ook worden gemengd met onze meer natuurlijk gekleurde producten, zoals Setaria of Nigella-bloem, waardoor helderheid en kleur wordt gegeven aan elk droogbloemendisplay.

Gedroogde Statice Tatarica
De Statice tatarica is ook bekend als de Duitse Statice en staat bekend om zijn gewoonte om dicht bij de grond te groeien. De plant behoort tot het geslacht Limonium en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De Statice tatarica groeit van nature in bijna alle delen van de wereld, maar ons gewas wordt in Nederland gezaaid, geteeld, geoogst en gedroogd. Deze bloem wordt per kilogram verkocht, dus strak verpakt ziet hij er het mooist uit. Het werkt heel goed als bodembedekker in een compositie, maar is ook een geweldige vuller en momenteel weer populair voor bloemenwolken. Elke stengel is bedekt met de kleine schutbladen en bloemen. De Duitse Statice is altijd een erg populaire keuze, maar ziet er ook fantastisch uit in combinatie met andere gedroogde producten.