Helichrysum Bracteatum droogbloemen | Gedroogde strobloemen in verschillende kleuren

Filters
13 ProductenPagina 1 van 1

Gedroogde strobloemen oftewel Helichrysum droogbloemen zijn een van de bekendste droogbloemen. Ze worden ook wel Helichrysum Bracteatum, Everlasting of Strawflowers genoemd. Het kleurenpalet is prachtig van wit en roze tot geel, rood, oranje en zalm.

De zaden van strobloemen zijn erg klein, in één gram zitten zo’n 1400 zaadjes. De zaadjes zijn mat beige-bruin en lijken op hele kleine stokjes. De door ons in Nederland gekweekte strobloem, is een eenjarig soort, dus in de lente zaaien betekent dat je gelijk de zomer van hetzelfde jaar bloemen kan oogsten en drogen. Strobloemen zijn vaak iets korter dan andere droogbloemen, houdt rekening met een maximale lengte van 55 tot 60 centimeter.

Helichrysums zijn één van de bekendste droogbloemen van Europa. Ze worden ook wel Helichrysum Bracteatum, Everlasting of Strobloemen genoemd. Ze komen uit dezelfde bloemenfamilie als de mooie Franse zonnebloemen. Het kleurenpalet is prachtig van wit en roze tot geel, rood, oranje en zalm. Onze Nederlands geproduceerde en gedroogde strobloemen combineren uitstekend met bijvoorbeeld Nigella, Phalaris of Rhodanthe maar staan ook fantastisch als solo-boeket in een transparante vaas.

De bloem van de strobloemen, dus niet de hele droogbloem maar alleen het bovenste bloeiende deel, worden ook vaak gebruikt. Voor knutselen en creatieve ideeën worden deze droogbloemen vaak gekocht en gebruikt. Vaasjes vullen, tafeldecoratie of versieringen voor een trouwkaart voor de bruiloft, met deze bloemen kun je heel veel leuke dingen doen.