Gypsophila droogbloemen | Gedroogd Gipskruid in verschillende kleuren

Filters
17 ProductenPagina 1 van 1

Gypsophila droogbloemen oftewel gedroogd gipskruid. De bloempjes zijn klein, fijn, delicaat en subtiel. De gedroogde gipskruid is ongeveer 70 centimeter lang.

Gypsophila droogbloemen of gedroogd Gipskruid wordt over de hele wereld als snijbloem gekweekt. Gypsophila paniculata is de meest geteelde en er zijn veel cultivars die commercieel worden geproduceerd. Het ontleent zijn naam aan 2 Griekse woorden gypsos (gips) en philios (liefdevol) zoveel variëteiten zoeken naar gipsrijke grond. Behalve dat ze geliefd zijn bij bloemisten, bevatten stengels ook saponinen, wat betekent dat de chemische verbindingen kunnen worden gebruikt om zeep of wasmiddelen te maken. Wees voorzichtig, want de gedroogde bloemen kunnen net als de verse bloemen, giftig zijn voor katten en honden. Deze van nature witte bloemen zijn klein, delicaat en subtiel en de steellengte is 60 tot 70 centimeter.

Gypsophila droogbloemen of gedroogd Gipskruid wordt heel veel gebruikt op bruiloften en andere feesten als tafeldecoratie, bloemstukken of als losse takken in vaasjes.