Danae Racemosar droogbloemen | Gedroogde ruscus in diverse kleuren

Filters
24 ProductenPagina 1 van 1

Danae Racemosa droogbloemen oftewel gedroogde Ruscus takken in diverse kleuren inclusief gebleekte Ruscus droogbloemen. Springerige takken met kleine, schattige blaadjes.

Ruscus droogbloemen, oftewel gedroogde Danae racemosa, komt oorspronkelijk uit Azië en lijkt in de tijd van Lorenzo il Magnifico in Italië te zijn aangekomen door missionarissen die uit die verre landen zijn gevlucht. Rond 1920 begonnen telers uit Ligurië, een provincie in het noordwesten van Italië, deze Danae racemosa op grotere schaal te telen om te verkopen op de bloemenmarkten van Pescia en San Remo. De teelt vindt meestal plaats via de veel gebruikte methode, onder schaduw gemaakt van schaduwnetten.

De plant is groenblijvend, gevormd door takken met een lengte tussen 40 en 90 cm, en in beperkte mate ook tot 120 cm. Ruscus wordt op steel geselecteerd, op gewicht en op lengte. Het nieuwe seizoen begint in juni en loopt door tot het jaar erna in ongeveer april/mei, afhankelijk van het weer. Na drogen, bleken en eventueel verven van de Ruscus is het beschikbaar in onze webshop.