Carthamus droogbloemen | Gedroogde Saffloer / Bidens in diverse kleuren

Filters
9 ProductenPagina 1 van 1

Carthamus droogbloemen oftewel gedroogde Saffloer of gedroogde Bidens. Onverwoestbare, sterke droogbloemen. Online verkrijgbaar in diverse kleuren.

Carthamus Tinctorius, Bidens of Saffloer zijn echt interessante droogbloemen. Ze worden in Nederland gekweekt, geoogst en gedroogd, maar worden ook gekweekt voor hun oliën en de zaden worden gebruikt voor kleurstoffen. De bloem en olie uit de zaden worden gebruikt als medicijn. Saffloerzaadolie wordt gebruikt voor hoog cholesterol, hartaandoeningen, beroertes, diabetes, om littekens te voorkomen en voor vele andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om deze toepassingen te ondersteunen.

Ze zijn ook populair als snij- en droogbloem en zien er prachtig uit in combinatie met Achillea Parker en Phalaris of Kanariegras of andere droogbloemen. Saffloer is een sterk vertakte, kruidachtige, distelachtige eenjarige plant uit de familie Asteraceae. Het werd gebruikt door de vroege Spaanse koloniën langs de Rio Grande als vervanging voor saffraan. De planten zijn 30 tot 150 cm hoog met bolvormige bloemhoofdjes met gele, oranje of rode bloemen. Elke tak heeft meestal één tot vijf bloemhoofdjes. Onze gedroogde Saffloer of Bidens zijn gemiddeld 60 tot 65 centimeter lang en zijn beschikbaar in veel kleuren.