Broom Bloom droogbloemen | Gedroogde Brem in verschillende kleuren

Filters
18 ProductenPagina 1 van 1

Broom Bloom droogbloemen is ook bekend onder Cytisus Scoparius, gedroogde Broom of gedroogde Brem. Deze struikachtige bos gedroogde bloemen werd vroeger gebruikt als bezem.

Broom Bloom droogbloemen is ook bekend onder hun Latijnse naam Cytisus scoparius of gewoon gedroogde Broom. Ze worden geteeld en geoogst in Italië en kunnen worden gebleekt of gekleurd met een hele regenboog aan kleuren. Ze vormen een prachtige basis voor arrangementen en worden vaak gebruikt als een van de componenten in bloemenwolken. Er kunnen zelfs hele wolken van worden gemaakt en ze zijn een van de meest populaire droogbloemen.

Broom Bloom is een grote, bladverliezende struik, die lijkt op gaspeldoorn, maar zonder de stekels. Dit lid van de erwtenfamilie komt veel voor op heidevelden, in open bossen en langs houtwallen, en is ook te vinden aan de kust. De felgele bloemen verschijnen in het voorjaar, van april tot juni, en ruiken naar vanille. Het is vrij waarschijnlijk dat Broom zijn naam dankt aan het feit dat de lange, zweepachtige stengels werden gesneden en aan elkaar werden vastgebonden om borstels te maken. Hoewel er ook een aantal gelijkaardige soorten op deze manier werden gebruikt, creëerde Broom Bloom de beste bezems!