HERFST Dit seizoen roept om bloemen

HERFST Dit seizoen roept om bloemen

0 reactie minuten lezen
De wind waait, ritselt en laat een frisse wind door het huis waaien. En ons hoofd. Wanneer we de warmte van het net voorbije seizoen binnen aanwakkeren. Gouden zonnestralen die naar binnen kruipen en de dagen een gouden randje geven. Eerlijk is eerlijk: de herfst is geen seizoen, het is een gevoel.

Wanneer de natuur van frisgroen naar oranjegeel tot aan scharlakenrood kleurt. De wind waait, ritselt en laat een frisse wind door het huis waaien. En ons hoofd. Wanneer we de warmte van het net voorbije seizoen binnen aanwakkeren. Wanneer geuren van natte paden nostalgische, fijne herinneringen oproepen. En een glimlach op ons gezicht weten te toveren, ook al betekent het dat het buiten regent. Gouden zonnestralen die naar binnen kruipen en de dagen een gouden randje geven. Eerlijk is eerlijk: de herfst is geen seizoen, het is een gevoel.

TYPISCHE HERFSTBLOEMEN

Bloemen zijn typisch herfst. Denk aan chrysanten, asters en rozenbottels. Maar kijk eens goed naar Veronica, Hypericum, Crocosmia en Scabiosa. Als dat geen najaarsschoonheden zijn! 

FLORALE DOE-HET-ZELF-PROJECTEN

Nu we langzaamaan van buiten naar binnen verkassen is het van belang het thuis wat knusser te maken. Bijvoorbeeld door een herfstkrans met verse én droogbloemen te maken voor aan de deur of het Halloweenseizoen in te luiden met chique pompoenen gehuld in bloemen. Of upgrade de bad- en slaapkamer met bloemen in frêle vaasjes en vul de badkuip vol bloeiers. Het huisaroma krijgt een boost met een zelfgemaakte homespray. Aan een deurlijst hangt een boeket bloemen te drogen om zo het seizoen te conserveren. 

HERFST IN DE VAAS

Het seizoen is pas echt compleet met een mooi boeket op de keukentafel. Haal de warmte in huis met het oogstboeket, maak een statement met een groots droogboeket of tover een glimlach op ieder gezicht met het mood booster boeket. Maar dat zijn nog lang niet alle boeketrecepten die we voor je in petto hebben. Zoveel kleuren in de herfst, zoveel frisse opties voor in de vaas. En al die prachtige boeketten maak je natuurlijk zelf. Hoe? Bekijk ons artikel how-to-biedermeier. Echt geen zin,? We maken er graag één voor jou.

HERFSTBOARD

Op Pinterest vind je een herfstboard boordevol bloemen. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een herfstboard met bloemen? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen.