Eucalyptus takken in je douche hangen, goed idee!

Eucalyptus takken in je douche hangen, goed idee!

1 reactie minuten lezen
Eucalyptus ophangen in je douche is een steeds grotere trend aan het worden. En terecht! Het ziet er niet alleen leuk uit (check maar eens op Pinterest en Instagram onder de hashtag #eucalyptusshower), maar het is ook nog eens gezond! We zetten de voordelen voor je op een rijtje. Eucalyptus takken zien er niet alleen leuk uit als decoratie, ze zorgen er ook voor dat je badkamer heerlijk ruikt én ze hebben ook nog eens gezondheidsvoordelen.

 
Hulpmiddel bij verstopte neus, sinusitis en bronchitis
Warm water + eucalyptus = stoom die je luchtwegen openzet. Onderzoek naar stomen met eucalyptus olie bevestigt dat het kan helpen om de ongemakken van een verkoudheid of een verstopte neus door seizoens allergieën te verlichten. Met eucalyptus takken in je douche bereik je een iets minder intens, maar wel vergelijkbaar effect. Ook voor astmapatiënten kan eucalyptus helpen om wat makkelijker te ademen.


Rustgevend
De meeste mensen vinden rust onder een lekker warme douche, maar eucalyptus bevat ook nog eens een bestanddeel (eucalyptol) dat volgens wetenschappers een ontspannende werking zou hebben.
  
Minder pijntjes
Er is een reden dat eucalyptus vaak als bestanddeel wordt gebruikt bij behandelingen voor hoofd- en spierpijn, want het zorgt ervoor dat er meer bloed doorstroomt naar de behandelde plek, waardoor ontsteking en pijn vermindert. Onderzoekers ontdekten intussen dat ook eucalyptusdampen inademen ervoor kan zorgen dat je minder pijn hebt.


Wakker worden!
Ben je echt geen ochtendmens? Goed nieuws: de olie die vanuit je eucalyptustakken verdampt in een warme douche, kan helpen om je wakker te maken. Doordat het je luchtwegen open zet, komt er meer zuurstof in je bloed terecht. En wanneer er zuurstofrijk bloed naar je hersenen stroomt, voel je je een scherper en wakkerder.


Mentale opkikker
Elke plantenliefhebber weet het, maar het wordt ook bevestigd door de wetenschap: planten in je woonruimte zorgen voor een comfortabel, rustgevend gevoel. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken, toch?


Aan de slag?
Heel simpel: bestel op Bries aan Zee jouw verse eucalyptus cinerea takken, we bezorgen ze binnen 1 a 2 werkdagen bij jou thuis. Bind de takken samen met een elastiekje of wat touw en hang ze op in je douche, bijvoorbeeld aan de douchekop. Let er wel op dat de takken dichtbij de waterstraal, maar niet rechtstreeks in het water hangen. Zo krijg je het beste effect. En dan: douchen maar! 

Eucalyptus cinerea verse takken voor douche

 

Theo van Rijn Geplaatst op 07/13/2022

Bries aan Zee schrijft SERVICE in hoofdletters. Ik belde na sluitingstijd maar in mijn ingesproken bericht gaf ik aan dat er spoed was, ik werd binnen een uur teruggebeld. Wat ik nodig had was op voorraad en lag de volgende ochtend klaar in Voorhout. Top. Goede communicatie. Snelle service. Ze verdienen een pluim.

Laat een reactie achter