Alles over gedroogde pampas pluimen lees je hier.

Alles over gedroogde pampas pluimen lees je hier.

0 reactie minuten lezen
Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat je gedroogde pampas pluimen zo lang mogelijk mooi blijven.

Gedroogde pampas pluimen zijn de gedroogde stengels en bloemen van de pampa grasplant, die inheems is in Zuid-Amerika. Deze pluimen worden vaak gebruikt in huisdecoratie en bloemstukken en staan bekend om hun grote, pluizige uiterlijk. Ze kunnen in verschillende kleuren worden geverfd en worden vaak gebruikt om arrangementen hoogte en textuur te geven.

Pampasgras (Cortaderia selloana) is een hoog siergras dat inheems is in Zuid-Amerika, met name in de Pampa-regio van Argentinië, Uruguay en Brazilië. De plant wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van de Pampas-regio, zowel vanwege de eetbare zaadkoppen als vanwege de lange, stijve bladeren, die werden gebruikt voor rieten daken en het maken van manden.

In de 19e eeuw werd pampasgras als sierplant in Europa en Noord-Amerika geïntroduceerd. Het werd gewaardeerd om zijn grote, pluizige pluimen, die werden gebruikt in bloemstukken en decoraties. Het gras werd al snel populair in tuinen en landschappen en werd gebruikt om grote, golvende borders en schermen te creëren.

Tijdens het Victoriaanse tijdperk werd het een symbool van de wildernis en het Amerikaanse Westen, en werd het vaak in grote aantallen geplant om een indruk van het wild te creëren. Pampasgras werd ook gebruikt om formele tuinen te creëren met een sterk geometrisch ontwerp.

In de 20e eeuw raakte pampasgras op veel plaatsen uit de gratie, omdat het werd gezien als overwoekerend en moeilijk te bestrijden. In veel regio's wordt het beschouwd als een invasieve soort en mag het niet worden geplant. Desondanks blijft het op sommige plaatsen nog steeds een populair siergras voor tuinen en landschappen.

Vandaag de dag worden gedroogde pampas pluimen nog steeds gebruikt als een populair decoratie item, dat een elegante en natuurlijke toets toevoegt aan elke ruimte.

Gedroogde pampas pluimen kunnen worden behandeld om hun uiterlijk te behouden en hun levensduur te verlengen. Hier zijn een paar tips voor het behandelen van pampas pluimen:

- Stof ze regelmatig af: gebruik een zachte borstel of een stofdoek om voorzichtig stof of vuil van de pluimen te verwijderen.

- Houd ze uit direct zonlicht: Zonlicht kan ervoor zorgen dat de pluimen vervagen en uitdrogen, dus het is het beste om ze in de schaduw of indirect licht te houden.

- Vermijd vocht: Vocht kan schimmel en meeldauw op de pluimen veroorzaken, dus het is het beste om ze in een droge ruimte te bewaren.

- Houd ze uit de buurt van warmtebronnen: Warmtebronnen kunnen ervoor zorgen dat de pluimen uitdrogen en broos worden, dus het is het beste om ze uit de buurt van open haarden, radiatoren en andere warmtebronnen te houden.

- Bewaar ze op de juiste manier: Bewaar pampas pluimen wanneer ze niet worden gebruikt op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en vocht.

- Vermijd verneveling of sproei er water op: de pluimen zijn gedroogd en nemen geen water op, en het zal ook een broedplaats voor schimmel vormen.

Door deze tips op te volgen, zorg je ervoor dat je gedroogde pampas pluimen zo lang mogelijk mooi blijven. Een extra tip; je gedroogde pluimen inspuiten met de droogbloemen spray van Bries aan Zee. Voor nog langer plezier en een heerlijk verfrissende geur.