Kattenstaart - Amaranthus Caudatus Green - gedroogd

€8,95 €7,50
Artikelnummer: AMAR-CAUD-GREEN
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: Halverweg augustus bij jou in huis!

Kattenstaart - Amaranthus Caudatus Green - gedroogd! Prachtige bos gedroogde groene amaranthus caudatus (hangende bloemen).

Kattenstaartamarant (Amaranthus caudatus) behoort tot de amarantenfamilie (een familie van tweezaadlobbige kruidachtig planten en struiken). 
Het is een eenjarige, exotische plant die in Nederland voorkomt als verwilderde tuinplant. 
Kattenstaartamarant is een plant die in juli tot en met september bloeit en 30 - 80 cm hoog wordt. Het bloemdek is 4-5-bladig en de felgekleurde meestal rode, soms groene of gelige, bloeiwijzen staan in eindelingse, van de voet af overhangende en grotendeels onbebladerde schijnaren. Daarnaast zijn ook enkele bladokselstandige deelbloeiwijzen aanwezig.
De bloemdekbladen zijn boven het midden het breedst en hun randen bedekken elkaar, de vruchten springen overdwars open en de steelblaadjes zijn groter of even lang als de bloemdekbladen. De stengel is meestal rood aangelopen. De oorsprong van de soort is onzeker maar is waarschijnlijk tropisch Amerika.
Ze wordt gecultiveerd in de warme delen van Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. In Nederland is de soort uitsluitend bekend als zeldzame, verwilderde tuinplant en is verspreid door het land gevonden.

Let op, dit is een voorverkoop artikel voor de oogst van 2019 van droogbloemen en granen.
Bestel nu met korting in e voorverkoop en ontvang de eerste kattenstaarten groen gedroogd van het seizoen 2019 als eerste huis. Kijk HIER voor meer informatie over deze pre-sales en hoe hip en trendy droogbloemen zijn!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen