Sakkie Kado

“Sakkie Kado zet zich in voor achtergestelde groepen mensen in Zuid-Afrika’’

Na een rondreis van een maand (februari 2018) door Zuid-Afrika, zijn  Yvonne & Manon verliefd geworden op zowel de cultuur, natuur en de mensen die er wonen. Tijdens de reis liepen ze diverse keren tegen dit concept aan en bleef het in hun gedachten hangen. Na een zoektocht zijn ze in contact gekomen met de eigenaren van het unieke productiebedrijf. Al snel kregen ze een heel goede band met de eigenaren. Ver boven de verwachting kwam het proces om het concept naar Nederland te halen in een stroomversnelling terecht. ‘’Sakkie Kado biedt een assortiment aan dat inspeelt op de huidige trends en ontwikkelingen’’. Zo hebben zij onder andere thee, wijn, zeep, geurzakjes, badzout en nog veel meer in een uniek Sakkie gestoken! Duurzaam, 100% natuurlijk, betaalbaar, stijlvol en een persoonlijke tekst! Alle producten komen rechtstreeks uit de natuur van Zuid- Afrika en worden met de hand gemaakt.

Draag bij aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen, rekening houdend met het milieu door voor producten van Sakkie Kado te kiezen. Zo biedt u uw klanten een breder aanbod en helpt u tegelijkertijd de werkgelegenheid in Zuid-Afrika te verbeteren.  Inmiddels kunnen de dames vol trots zeggen dat het concept erg populair en uniek is. Zij vinden het bijzonder om met het productiebedrijf in Zuid-Afrika samen te werken en werken zij elke dag met passie, liefde en positieve energie aan dit geweldige concept!

‘’Wij vinden het mooi dat wij kunnen laten zien dat twee heel verschillende landen, hand in hand, elkaar kunnen versterken’’

De producten van Sakkie Kado worden rechtstreeks vanuit Zuid-Afrika geïmporteerd bij een bedrijf dat gelegen is in het dorpje Knysna. Zij produceren bedrukte geschenkzakken met lokaal geproduceerd materiaal en inhoud. Het bedrijf in Knysna is gestart in 2012 en heeft werknemers in dienst vanuit achtergestelde gemeenschappen.

Het productiebedrijf is trots dat zij werkgelegenheid kunnen creëren voor de mensen in Zuid- Afrika. Vanaf het begin hebben zij mensen intern kunnen opleiden en alle vaardigheden kunnen aanleren wat nodig is om een productiebedrijf te starten. Hoewel eerst de zeep werd ingekocht bij een lokale leverancier, besloten zij later de vaardigheden van de medewerkers te verbeteren door een eigen reeks handgemaakte zeep te produceren. De medewerkers zijn opgeleid in vaardigheden zoals printen, hitteproducten bedienen, zeep maken, knippen, maken en afsnijden, naaien en kwaliteitscontrole. Verder worden er ook trainingen gegeven met betrekking tot marketing en administratieve werkzaamheden.

In 2017 werd er een programma geproduceerd over het bedrijf en uitgezonden op de nationale televisie. In 2018 werd het bedrijf genomineerd voor een prijs in de categorie unieke Zuid- Afrikaanse producten. Voor hun was dit een grote eer om als jong bedrijf genomineerd te worden.