Ruim 500 speciaalbieren voor jou op voorraad


WAT IS SPECIAALBIER?

De definitie van speciaalbier is eigenlijk heel eenvoudig. Er wordt namelijk vaak onderscheid gemaakt tussen speciaalbier en pils. Onder pils verstaan we het normale bier en onder speciaalbier, bier met een smaakje. Speciaalbieren zijn bovengistend. Bij bovengisting is er meer mogelijk met smaken en toevingen, daarom dat er zoveel verschillende speciaalbier soorten zijn.

 

OORSPRONG SPECIAALBIER

Je hebt bieren die je op een willekeurige gelegenheid pakt en je hebt bieren waarmee je stilstaat bij het moment. Of dat nu een verjaardag, jubileum of op het terras is: speciaalbier brengt ieder moment naar een hoger niveau. In Nederland kwam speciaalbier pas halverwege de jaren tachtig grootschalig op de markt. De afgelopen jaren is de speciaalbier branche geëxpoldeerd. Meer weten over de oorsprong van speciaalbier? Of meer weten over het verschil tussen speciaalbier en pils? Hier kun je alles lezen over speciaalbier. 

 

SOORTEN SPECIAALBIER

Speciaalbieren zijn er in alle soorten en maten: er zijn tegenwoordig namelijk meer dan 2000 speciaalbieren op de markt. Zo zijn er zoete, bittere, fruitge, soepele en krachte speciaalbieren te verkrijgen. Alle speciaalbieren hebben een eigen productiemethode, specifieke smaak en geschiedenis. Van licht tot heel donker en van bitter naar heel fruitig.